Salsa Diabolica

Salsa Diabolica

Oktatási helyszínek: Budapest VI., VII., VIII., X., XI., XIII.
Web: salsadiabolica.hu
Tánctanárok: Kárpáti András, Rodek Zsolt

Bemutatkozás:
Mi az, amit a Salsa Diabólicáról érdemes tudni?
Talán a legfontosabb, hogy a tánciskola oktatói (és remélhetőleg egyre több hallgatója is) úgy érzi, hogy a salsával megtalálta magának azt a táncot, amellyel a legjobban kifejezheti Önmagát, amely a legjobban közel áll a szívéhez és azt az életérzést adja számára, amit eddig más táncokban nem talált meg.
Autentikus kubai salsát és ezen belül főleg Rueda de Casinót oktatunk. Azok, akik ismerkednek a salsával, fontos, hogy tudják: a salsa alapvetően páros tánc.
Ha több pár összeáll egy körbe, és együtt táncolnak úgy, hogy közülük az egyik páros férfitagja a figurák nevének bemondásával vezeti ezt a kis csapatot, ezt hívják ruedának. Óriási élmény ebben részt venni. Aki tud ruedázni, az értelemszerűen tud salsázni, de ez fordítva nem feltétlenül igaz: aki tud salsázni, nem biztos, hogy tud ruedázni.
Oktatási módszerünknek szerves része a rueda. Úgy gondoljuk, hogy ezzel a salsa egy magasabb szintjét sajátíthatják el tanítványaink, és azok, akik nálunk tanulnak, a (kubai) salsa minden terén megállják a helyüket.
A tanári gárdánk minden tagja rendelkezik civil foglalkozással, az oktatás elsődleges motivációja pedig egyszerű: örömet okoz. Szeretnénk, ha mások is megtapasztalhatnák, amit nekünk jelent ez a tánc.
Örömet okoz a tudásunkat átadni és együtt táncolni azokkal, akikben hasonló érzések támadnak, ha meghallják a salsa ritmusát. Bízunk benne, hogy óráinkon a tanítványaink is ugyanazt a légkört tapasztalják, Mindenki jól érzi magát, hiszen olyasvalamit tanulunk-tanítunk, ami mindenki számára pozitív feltöltődést hoz.
A tánciskola szellemiségéhez hozzátartozik, hogy a tanár-diák viszony helyett mi inkább arra törekszünk, hogy a nálunk tanulókkal együtt egy nagyobb baráti társaságot alakíthassunk ki, amelyet már nem csak a tánc tart össze.
Esetleg a Salsa Diabólicara a családias jelző is megfelelő lehet, de szerencsére akkor egy elég nagy családról van szó. A tanítás mellett olyan programokat is szervezünk (közös bulik, tábor, salsa7végék) amelyek elősegítik ennek a kis közösségnek a formálódását, hogy a kezdő tanfolyam első óráin résztvevő idegenek között néhány hét múlva akár baráti viszony alakuljon ki.